Am Park Schoolyard

Location
Pétange
Customer
Municipal Administration of Pétange
Date
2018

The schoolyard will be divided into two zones. A first space will be open and adapted to individual and collective games. The second space will be more conducive to exchanges since it will be far from the hustle and bustle, allowing children to sit under the trees and talk.

 
Trees’ conservation and nature concept

All the trees will be preserved, wooden benches will be installed around the trunks. The existing basketball court will be moved to the first zone and positioned perpendicular to the street soccer field in the immediate vicinity of the buildings. A "funball" will be provided for the children and will be placed not far from the main entrance. In the second area, two plant-like structures emerging from the ground will allow children to climb, test their balance or sit down. These will be installed near the trees, in a surface of pebbles constituting the anti-fall coating, urban trampolines will also complete this space. To respect the "nature" concept of the schoolyard, animals will be painted on the ground so that children can identify with an animal and line up at the end of recess.

http://espacepaysages.lu/nos-expertises/paysagisme/reamenagement-de-la-cour-decole-am-park-a-petange/